Vi som driver Ljusfabriken Lowima är två glada norrlänningar. Efter födsel, uppväxt, studerande, div jobb, ishockeyspelande och ett drygt årtionde i utlandet, återvände vi till vår älskade norra landsända och våra rötter. I vårt kära Skellefteå startade vi sedan 2013 en ljusfabrik där vi skapar ljus med tanke på hälsa och miljö, men naturligtvis också funktionalitet och utseende. Våra ljus är ett riktigt klassiskt hantverk, då tillverkningen sker helt för hand och med stor omsorg och kärlek.

Den norrländska naturen inspirerar oss i vårt hantverk, där stilren tidlöshet och nordisk design präglar våra produkter. Vi försöker ständigt att utvecklas och drivs av att förverkliga våra idéer.

Nu har vi vuxit och blivit fler och tillsammans är vi ett väldigt bra arbetslag som kompletterar varandra extremt bra då vi både besitter ide och design men även kraft, uthållighet och är målinriktade. Vi letar ständigt efter nya råvaror, arbetssätt, formar och älskar att laborera. Det är därför vi har skapat en unik radda av ljus och andra produkter som bara finns hos oss.

Ljusfabriken Lowimas mål att tillverka så hälsosamma och miljövänliga ljus som möjligt, men som också är funktionella, tidlösa och stilrena.

..samtidigt som vi strävar efter att vara världens bästa arbetsplats!!!

 

 

Hoppas ni gillar våra produkter!

 

/Lollo & Matte

Stearinljus - Ljus - Handgjorda - Ljusfabriken Lowima