Vi som driver Ljusfabriken Lowima är två norrlänningar som efter födsel, uppväxt och ett drygt årtionde i utlandet, återvänt till vår älskade norra landsända och våra rötter.

I vårt kära Skellefteå startade vi 2013 en ljusfabrik där vi skapar ljus med tanke på hälsa och miljö, men naturligtvis också funktionalitet och utseende. Våra ljus är ett riktigt klassiskt hantverk, då tillverkningen sker helt för hand och med stor omsorg och kärlek.

Den norrländska naturen inspirerar oss i vårt hantverk, där stilren tidlöshet, enkelhet och nordisk design präglar våra produkter. Vi försöker ständigt att utvecklas och drivs av att förverkliga våra idéer.

Vi har genom åren vuxit, blivit större och idag är vi flera här i fabriken som skapar och utvecklar ljusfabriken vidare. Tillsammans har vi vuxit till ett väldigt bra arbetslag som kompletterar varandra extremt bra. Vi besitter både ide och design men även kraft, uthållighet och är målinriktade. Vi letar ständigt efter nya råvaror, arbetssätt, formar och älskar att laborera. Det är därför vi har skapat en unik mängd av ljus och andra produkter som bara finns hos oss.

 

Kort och gott så är Ljusfabriken Lowimas mål att tillverka så funktionella, tidlösa, stilrena, hälsosamma och miljövänliga ljus som möjligt..

..och där vi samtidigt strävar efter att vara världens bästa arbetsplats!!!

 

 

Hoppas ni gillar våra produkter!

 

/Lollo & Matte